ADIYAMAN KAHTA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen'den Veda Mesajı

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, yayımladığı veda mesajında görev süresince yapmış olduğu faaliyetleri değerlendirdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen'den Veda Mesajı

Sekiz yıl boyunca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten İbrahim Halil Tunçmen mesajında şu ifadelere yer verdi.

Sahip olduğumuz hayatı, her nimeti, her nefesi bize emanet eden yüce Rabbime sonsuz hamdüsenalar olsun.

Sekiz yıldır yürüttüğüm Kâhta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevimden 21.02.2022 tarihi itibarıyla ayrılıyorum. Bu süre içerisinde;  birlikte çalıştığımız şube müdürlerim, okul müdürü ve müdür yardımcılarım, öğretmen arkadaşlarım ile tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte Kâhta'ya hizmet etmenin çabası içerisinde olduk.

Görev yaptığım süre içerisinde çalışma arkadaşlarımla beraber; bulunduğumuz makamlarımızın hizmet makamları olduğunu, ulaşılamaz yerler olmadığını, kapımızı ve gönlümüzü bütün değerli Kâhta halkına açarak kendilerini rahat bir şekilde anlattığı ve devletimizin güler yüzünü gördüğü yerler olduğunu göstermenin çabası içerisinde olduk. 

Her veda, her ayrılık erkendir. Asıl kıymetli olan yeni yüzlere, yeni soluklara ve yeni heyecanlara fırsat vermeyi bilmektir. Önemli olan bu ayrılıkların arkasında güzel eserler, tebessüm eden yüzler ve geleceğe umutla bakan gözler bırakmanın verdiği huzuru, kıvancı yaşamaktır.

Göreve başlarken durum analizi yaparak çalışmalarımızı, fiziki donatı eksikliklerini tamamlamak ve eğitim kalitesini artırmak üzere iki ana eksen üzerinde yürüttük.

İlçemizde derslik ihtiyacını gidermek için; TÜİK'ten 5 yıllık çağ nüfusu verilerini alarak sisteme dâhil olacak öğrenci sayıları ve mevcut derslik durumu tespit edildi. İkili eğitimi bitirip normal eğitime geçmek için derslik başına en fazla 30 öğrenci düşecek şekilde hangi bölgede, kaç dersliğe ihtiyaç olduğu ve yatırım için gerekli arsaların nasıl temin edileceği planlandı. En büyük sıkıntı olan arsa sorunu, kamu kaynakları kullanılarak ve özelleştirmeler yapılarak giderildi. Bu süre içerisinde 40'ın üzerinde okul ve 600'e yakın derslik yapıldı. Kâhta için hayal olan ikili eğitim bitirilerek tüm kurumlarımızda normal eğitime geçildi.

Bununla birlikte;

  • İlçe merkezimizde yer alan ortaöğretim kurumlarımıza toplam 600 kapasiteli 4 ayrı pansiyon yapıldı.

  • İlçe merkezinden uzak bulunan köy ve beldelerimize toplamda 24 dairelik lojmanlar yapıldı.

  • Hayırseverlerimiz tarafından yapılan iki adet anaokulu ilçemize kazandırıldı.

  • Hala inşaatı devam eden 7 okulumuz bulunmaktadır.

  • İlçemize 7 özel okul kazandırıldı.

  • Eğitim İş Uygulama Okulu ilçemize kazandırıldı.

  • Mesleki Eğitim Merkezi ilçemize kazandırıldı.

  • Bilim ve Sanat Merkezi ilçemize kazandırıldı.

  • E-Sınav Merkezi ilçemize kazandırıldı. 

  • Okullarımıza ihtiyacı olan semt sahaları, halı sahaları, oyun parkları, kapalı spor salonları yapılarak; kütüphaneler, tasarım ve beceri atölyeleri kurularak öğrencilerimizin sosyal yaşam alanları genişletildi.

  • Her okulda proje zemini oluşturmak için bir idareci ve bir öğretmenin katıldığı yaklaşık 150 personele uygulamalı proje yazma semineri verildi. Bu sayede ERASMUS, TÜBİTAK, Gençlik ve Spor Bakanlığı, kalkınma ajansları vb. projeler yapılarak ilçemize yeni ufuklar kazandırıldı ve ciddi manada maddi girdi elde edildi.

  • Hazırladığımız yerel projelerle hem sahada yeni bir heyecan oluşturuldu hem de  projelerle eğitim ve öğretime ivme kazandırıldı. Ayrıca bu projeler, il genelinde uygulanarak çalışmalarımızın ilimizde yaygınlaşmasına vesile oldu.

  • Çeşitli spor müsabakalarında her sene birçok dalda il dereceleri, bölge dereceleri ve Türkiye dereceleri elde edilerek oran olarak en fazla lisanslı sporcu yetiştiren merkezlerden biri olduk.

  • Merkezi Sınavların (YKS-ÖSYM), Açıköğretim Fakültesi Sınavlarının ilçemizde yapılması sağlandı. 

  • Arşiv dosyaları, kompakt raylı dolap sistemi ile daha uzun ömürlü ve sağlıklı hale getirildi. İlçemize özel çevrimiçi e-arşiv programı hazırlatıldı. Server (sunucu) alınarak alt yapısı oluşturuldu.

  • Kadrolu öğretmenler, kadrosunun bulunduğu kurum ve okul dışında geçici olarak köyden merkeze veya başka bir okulda görevlendirilmedi.

  • Ücretli öğretmen alımında, Kâhta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerin branşına ve KPSS puan üstünlüğüne göre alım metodu uygulanarak diğer milli eğitim müdürlüklerine de emsal teşkil etti.

  • TYP İŞKUR istihdamına yönelik projelerde temizlik ve güvenlik için çalıştırılacak olan personellerin asil ve yedek listelerinin noter kurası ile belirlenmesi sağlandı. Bununla birlikte taşıma merkezi olan her köyün kurası köy içerisinden ayrıca çekilerek tüm taşıma merkezi köy okullarımıza da temizlik elemanı verilmesi sağlandı. Kura çekimiyle TYP İŞKUR istihdamı sistemi birçok yere de örnek oldu.

  • Çocuklarımızın anayasada ifade edilen eğitimde fırsat eşitliğinden faydalanmaları, okula başlarken sınıf farkıyla tanışmamaları, ailesinin sahip olamadıkları yüzünden ötekileştirilip hayata nefret ile başlamamaları, öğretmenlere eşit şartlarda görev yapmaları sağlanarak heyecanlarını yitirmeden topyekûn bir başarı için seçme sınıf ve seviye sınıfı uygulamaları kaldırıldı. İlkokullarda sınıflar kura ile belirlendi, ortaokul ve liselerde ise sınıfların Z Sistemi ile dersliklere eşit sayıda dağıtımı sağlandı.

  • TEOG sınavlarında Türkiye ortalaması ile ilçe ortalaması arasındaki 100'lük puan sistemine göre 11,5 puanlık fark, 3 yıl gibi bir süre zarfında genç ve dinamik eğitimci kadromuzla elde edilen ciddi bir artışla 1,5 puanlık bir farka düşürüldü.

  • YKS'de Türkiye ve Adıyaman ortalamalarının çok altında olan ilçemiz, akademik başarıyı artırmaya yönelik çalışmalar ile Türkiye ortalamasına yaklaştı.

  • Bakanlığın 'Evde Eğitim' uygulamalarından önce 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren evde eğitim hizmeti verilmeye başlandı. Bu hizmetle eğitim ve öğretimi sağlık nedenlerinden dolayı yüz yüze alamayan öğrencilerimize 'Evde Eğitim' odaları açılarak yıllar bazında 200 civarında öğrenciye eğitim olanağı sağlandı. 

Kâhta'ya eğitim ve öğretim adına kazandırdığımız her çalışmada yanımda olan başta aileme, bizden desteklerini esirgemeyen birlikte yola çıktığımız kıymetli dostlarımıza, hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen genç ve dinamik eğitimci kadromuza, Valilerimize, Kaymakamlarımıza, Milletvekillerimize, İl Milli Eğitim Müdürlerimize, Belediye Başkanlarımıza, tüm kamu kuruluşlarımıza, Eğitim Sendikaları başta olmak üzere tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına, Basın Yayın Kuruluşlarına; Kâhtalılara sevgi, saygı ve güven üzerine inşa ettiğimiz iş ve çalışma heyecanımıza sürekli destek ve katkılarıyla güç katan tüm paydaşlarımıza, sonsuz teşekkür eder, haklarını helal etmelerini dilerim. Tüm yaşamınızda huzur ve başarılar dilerim. Selametle kalınız."

Hürriyet Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi No 185 Kaymakamlık Binası Kat 1 Kahta / ADIYAMAN - 0416 725 50 45 / 0416 725 51 37 / 0416 726 07 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.