'Öğretmenler Günü' Çoşkuyla Kutlandı
Kahta İlçesinde Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandıİlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan program, Kahta Kültür Merkezi Konferans Salonunda devam etti.
Burada devam eden 'Öğretmenler Günü' kutlama programı aday öğretmenlerin yemin töreni ile başladı.
Programın selamlama konuşmasında Gap Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Medine Kaplan, öğretmenlik mesleğinin kutsal ve bir o kadar da zor meslek olduğunu kaydederek, "bir ustanın kendi alanında kendisini iyi yetiştirmediğini veya işini iyi yapmadığını varsayalım. Bu işin iyi bir şekilde yapılmamasından sadece o usta etkilenecektir. Çünkü hiçbir müşteri parası karşılığında kötü bir hizmet almak istemez. Ayrıca bu usta hatasını birkaç malzeme veya işçilik ile giderebilir, daha iyisini koyabilir.
Peki ya biz öğretmenler? İyi yetiştiremediğimiz öğrenciyi tekrar baştan alabilecek, onu tekrar baştan eğitebilecek miyiz? Bunun mümkün olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. O yüzden öğretmenlik gerçekten zor bir meslek derken kastedilen zorluğun 'insan yetiştirmenin zor ve hassas' olduğu gerçeğidir" şeklinde konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en ölümsüz mesleği olduğunu belirterek "İnsanlık tarihi kadar eski olan bu ölümsüz mesleği meslekten öte beşeri bir misyon; insanın yaratılış fıtratına uygun bir öz değer, bir ideal olarak görüyoruz. Bu ideal, bizim kaybolmaması gereken yarınlar için uğruna savaştığımız idealdir. Bu ideal çocuklarımız için yaşama ve çocuklarımızı yaşatma idealidir" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, konuşmasının geri kalanında şu ifadelere yer verdi. "Değerli meslektaşlarım, öyle bir mesleğin içerisinde bulunmaktayız ki attığımız her bir fırça darbesi geleceği ya aydınlatacak ya da karanlığa sürükleyecektir. Bizler; toplumu ihya edecek, geleceği inşa edeceğiz. Bizler topluma can vereceğiz. Umudu olacağız içinden çıktığımız topluma. Ufuk olacağız. Kazanacağımız her bir ferdin bu toplumun geleceğine yapacağımız en büyük yatırım olacağını unutmayacağız. İşte bu nedenle İçerisinde bulunduğumuz koşullara tutsak olmayacak, zamanın gerisine düşmeyeceğiz. Sorumluluğunu yüklenmiş olduğumuz çocuklarımızın gelecekleri, kendi korku ve tutsaklığımıza heba edemeyeceğimiz kadar çok önemlidir. O halde şartlar her ne olursa olsun bizi hiçbir şeyin, hiç kimsenin yıldırmasına asla izin vermeyeceğiz. Bizden başkası yüreğimize hükmedemeyecek. İnanmışlığın, adanmışlığın karşısında hiçbir güç duramayacaktır. Yüreğimizdeki irfan alevini diri tutacağız. O ilk günkü aşkımızı, şevkimizi, heyecanımızı yitirmeyeceğiz. Emin olun ki evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz uluslara ufuk çizen bizler sayesinde yükselecektir.
Temel insani ilişkilerin hakim kültürün etkisiyle pragmatistleştiği, bencilleştiği; kültürümüzden, medeniyetimizden milli ve manevi dinamiklerimizden kaynaklanan bize ait insani değerlerimizin değersizleştiği ve yozlaştığı bu dönemde değerlerimize daha çok sahip çıkacak ve daha çok yaşatmaya çalışacağız. Çocuklarımızı çok sevecek ve onlara ne kadar çok değer verdiğimizi hissettireceğiz. Eskilerin deyimiyle kal dönemi yani (söylem dönemi) bitmiştir. Çocuklarımızla hal diliyle konuşacağız. Yani model olacağız. Çocuklar sözünde durmayı bizde görecek. Dürüstlüğü bizde yaşayacak. Sorumluluk sahibi olmayı biz sorumluluğumuzu layıkıyla yerine getirdiğimizde öğrenecek."
Programda, daha önce emekli olan öğretmenlere, Kaymakam Saadettin Doğan tarafından Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi.
Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programda öğrenciler, günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu. Daha sonra öğretmenlerden oluşan koro dinletisi ile program sona erdi.